
Tiesitkö, että sosiaalityötä tehdään myös yksityisesti? Sosiaalityö mielletään usein viranomaistyöksi, mitä se useimmiten onkin. Sosiaalityön palveluita voit kuitenkin saada myös
yksityisesti. Halutessasi saat keskusteluapua ammattitaitoiselta ja kokeneelta sosiaalityöntekijältä.
Keskustelusta voi olla apua esimerkiksi erotilanteessa, kun mietit mikä olisi paras tapa toimia ottaen huomioon lapsen edun. Erotilanteessa tunteet ovat pinnassa, ja voi olla vaikea ajatella selkeästi.
Sosiaalityöntekijä ei ole asianajaja tai tuomari, vaan neuvoja
Sosiaalityöntekijä ei ole tuomari, eikä asetu kummankaan vanhemman puolelle. Sosiaalityöntekijä auttaa jäsentämään tilannetta, sekä pyrkii sopuisaan ratkaisuun. Sosiaalityöntekijä auttaa asiakasta näkemään tilanteen useasta suunnasta, erityisesti lapsen näkökulmasta.
Ammattitaitoinen sosiaalityöntekijä tuntee viranomaistoiminnan, sekä lainsäädännön. Sosiaalityöntekijä ei ole asianajaja, mutta sosiaalityöntekijä voi neuvoa asiakasta palveluviidakossa.
Miten edetä eroprosessissa ja sen jälkeen
Eroa harkittaessa on monia huomioitavia seikkoja, mm. huoltajuus, tapaamisasiat, asuminen ja elatusasiat. Tavoitteena tulisi olla, että lapsella on hyvä suhde kumpaankin vanhempaansa.
Moni vanhempi hyötyy keskustelusta ammatti-ihmisen kanssa, keskustelun jälkeen tilanne voi tuntua hieman helpommalta. Tapaamisissa voidaan asettaa tavoitteita, ja pohtia mitä tulee tehdä seuraavaksi.
Keskustelu voi selkeyttää tilannetta ja auttaa asettamaan asioita tärkeysjärjestykseen.
Комментарии